היוזמה המרגשת של המסעדה בהודו

תחשבו כמה פיות רעבים היה אפשר להאכיל אילו רק היינו מנצלים את האוכל שמושלך לפח בסוף כל יום ע"י מסעדות. לבעלת מסעדה בהודו צץ רעיון מדהים לאחר שראתה בחורה מחוסרת בית מחפשת מזון בפח אשפה.

למסעדת פאפא-דבדה שבהודו יש המון שאריות מזון בסוף כל יום. מינו, בעלת המסעדה, החליטה להציב מחוצה לה מקרר, שם תאחסן את כל שאריות האוכל של המסעדה, כך שמחוסרי בית יוכלו להנות מהם. המקרר נמצא בחוץ ופתוח 24/7 וכל אחד רשאי לקחת ממנו.

מסעדת פאפא-דבדה דואגת למלא את המקרר בכ- 80 מנות בכל יום, בעלי עסקים בסביבה ולקוחותיהם גם הם החלו לתרום את חלקם במילוי המקרר וכך המקרר לא נשאר ריק אף פעם.

"הכסף הוא שלך" אומרת מינו "אבל המשאבים שייכים לאנשים. זה המסר שאני רוצה לשלוח. אם אתה מבזבז את הכסף שלך, אתה מבזבז משאבים חיוניים לאוכלסיה".

מינו מקווה שעוד מסעדות בהודו וברחבי העולם יאמצו את הרעיון, וחסרי בית יוכלו להנות מאוכל שמיועד להזרק לפח גם במקומות אחרים מלבד המסעדה שלה. איזה בעל מסעדה בישראל מוכן להרים את הכפפה ולייבא את הרעיון?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *