יום חמישי, אפריל 25, 2024
אוכל

11 מאכלים שרק יעשו אתכם יותר רעבים

רעבים? אולי כדאי שתאכלו משהו. בעצם, מה אם הארוחה שאתם מתכוונים לאכול רק תעשה אתכם רעבים יותר? מסתבר שרעב ושובע הן לא תחושות שקשורות רק לכמות של האוכל שהכנסנו לקיבה, אלא לשורה ארוכה ומורכבת של תהליכים בגוף. הנה כמה מזונות ומרכיבים מפתיעים שישאירו אתכם זוללים:

Credit: pixabay

1. לחם לבן

בקמח הלבן אין סובין – החלק החיצוני של גרעין החיטה, העשיר בסיבים. קמח לבן גורם לעלייה חדה ברמות הסוכר בדם – ומיד אחר כך לירידה חדה, מה שמוביל לתחושת רעב. מחקר שנערך בספרד בהשתתפות 9,000 נחקרים גילה שאלה שאכלו שתי מנות של לחם (או יותר) כל יום, היו בעלי סיכוי גבוה ב-40% לסבול מעודף משקל.

2. מיץ

למיץ יש יחסי ציבור מצויינים בתור מזון בריא – אבל זה לא בהכרח נכון. במיץ יש את כל תכולת הסוכר של הפרי שממנו הוא נסחט, אבל אין בו בכלל את הסיבים התזונתיים שמקורם בצמח. בדומה ללחם, זה מוביל לזינוק ברמת הסוכר בדם, וכשהיא צונחת אנחנו נהיים רעבים.

3. חטיפים מלוחים

יש סיבה מאוד טובה לכך שמיד אחרי שאוכלים חטיף מלוח, רוצים משהו מתוק. חטיפים הם לא יותר מפחמימות פשוטות, שמתפרקות מהר לגלוקוז (סוכר בסיסי). עד שסיימנו לאכול את החטיף, רמת הסוכר בדם כבר הספיקה לרדת – ואז הגוף דורש מאיתנו לאכול עוד, ועדיף שיהיה עם הרבה סוכר.

4. פאסט פוד

כמות השומן בהמבורגרים, במיוחד שומן מסוג טראנס, היא גבוהה עד כדי שהיא מונעת מהגוף לייצר חומרים ששולטים בתיאבון. במקביל, כמות המלח בפאסט פוד היא עצומה וגורמת להתייבשות – שאותה אנו עלולים לפרש כרצון לאכול ולאו דווקא לשתות. כמו בכל יתר המזונות עליהם דיברנו, גם חברות ההמבורגרים דאגו להוסיף הרבה סוכר למנות שלהן, מה שגורם לתופעת העליה-ירידה ברמת הסוכר בדם – ואז לרעב.

5. אלכוהול

כל מי שיצא לבלות יודע מצויין שאחרי שתיית אלכוהול מרגישים צורך בלתי-נשלט למלא את הפה באוכל. מסתבר שיש לזה סיבה ביולוגית: אלכוהול גורם לירידה חדה ברמות של חומר בשם לפטין – הורמון שמטרתו לשלוט ברעב ולהרגיע אותו. כשרמות הלפטין יורדות נעשית רעבים יותר.

Credit: pixabay

6. פסטה

לפסטה שלא עשויה מקמח מלא יש את אותן תכונות של לחם לבן, כשזה נוגע לרעב. הבעיה החמורה עם פסטה היא שבדרך כלל אוכלים המון ממנה. מנת פסטה שמגישים במסעדה יכולה להיות גדולה עד פי שמונה מהכמות המומלצת לארוחה אחת.

7. מזונות שמכילים מונוסודיום גלוטמט

מונוסודיום גלוטמט הוא חומר משפר טעם, שנפוץ מאוד בבישול האסייתי – אבל לא רק. מכיוון שהוא נותן טעם "מלא" ו"עגול" לאוכל (טעם שנקרא "אוממי"), מוסיפים מונוסודיום גלוטמט למוצרים רבים בתעשיית המזון. בגלל שהאוכל נעשה טעים יותר – וכידוע, עם האוכל בא התיאבון – מחקר אחד מצא שמזון עם מונוסודיום גלוטמט גרם לעליה של 40% ברעב של הנבדקים.

8. סושי

אם חשבתם שסושי הוא אוכל קליל, נחמד ותורם להרזיה – כנראה שאתם טועים בגדול. ברול אחד של סושי, המכיל כמות לא מבוטלת של אורז, יש כ-30 גרם של פחמימות – בערך כמו שלוש פרוסות לחם לבן.

9. ממתיקים מלאכותיים

ממתיקים מלאכותיים, בין אם צורכים אותם במשקאות דיאט או שמוסיפים אותם לשתיה חמה, גורמים למוח שלנו להתבלבל. הוא ציפה, בגלל הטעם המתוק, לקבל מנה גדושה של אנרגיה בדמות סוכר. כשהסוכר הזה לא מגיע, המוח גורם לנו להשתוקק לצרוך מזון עם סוכר כדי לפצות על הקלוריות שלא הגיעו.

10. דגני בוקר ממותקים

להתחיל את היום עם מנה של דגני בוקר, כמו אלה שמשווקים לילדים, הן מתקפה על הגוף בכל מה שנוגע למצב הרעב. לרוב הם עשויים מקמח לבן וכמויות ענק של סוכר, כך שההשפעה שלהם על תחושת השובע היא קצרה מאוד. כדי להילחם ברעב, חפשו דגני בוקר שיש בהם לפחות 5 גרם סיבים במנת הגשה – ופחות מ-5 גרם סוכר.

11. פיצה

תראו, אנחנו יודעים שאי אפשר לאכול רק פרוסה אחת של פיצה, זה ברור. הבעיה מתחילה בזה שהפיצה מכילה את כל החומרים הלא משביעים שיש בעולם כמעט: קמח לבן, שומן, גבינה, סוכר מהרוטב – בקיצור, זה לא סתם שהפיצה נראית מדהים כמו בתמונה ואתם רעבים – גם אחרי שתאכלו אותה לא תרגישו שבעים.