Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
salmon-1353598_960_720

האם בקרוב לא נאכל יותר סלמון?

אוהבים סושי? יש סיבה מאוד מדאיגה לעליית מחירי הסלמון

אם אתם אוהבים סושי, יש לנו בשורה לא ממש נעימה לבשר לכם. בתקופה האחרונה מחירי הסלמון רק עולים ועולים, והסיבה לכך מטרידה מאוד: יצור מסתורי פשוט משמיד את דגי הסלמון בעולם.

המגזין TIME מדווח שבשלושת החודשים האחרונים עלו מחירי הסלמון בשוקי הסחורות ביותר מ-15%, והמגמה הזאת לא נמצאת לקראת סיום. ב-2016 התייקר הסלמון הנורווגי ב-40% בהשוואה לשנה קודם לכן, וגם השנה לא צפוי שיפור – ממש להיפך.

בקרוב פרידה? מנת פילה סלמון

העליה החדה במחירים מיוחסת לירידה משמעותית בהיצע הסלמון, שהתרחשה בעקבות התפרצות של טפיל אכזרי בשם "כינת הים". הכינה הזו נצמדת אל הסלמון, ופשוט אוכלת את כל העור והדם של הדג. לדברי מומחים, כינת הים היא לא טפיל חדש, אלא ששינוי מעשה ידי אדם הוא שהוביל להופעתה המחודשת: בשנים האחרונות יותר ויותר סלמון גדל ב"חוות דגים" – אזורים מגודרים שנמצאים בתוך הים – ולא בטבע. לחוות הדגים יש אמנם יתרונות למגדלים, אך כאשר יש התפרצות של טפילים, הם יכולים להדביק את כל ה"חווה". במקביל, בגלל שבאזורים המגודרים האלה יש המון אוכל, גם סלמון בר מגיע לסביבה ונדבק בכינים.

במקביל, התפרצותן הפראית של אצות לחופי צ'ילה בשנה שעברה הביאה למותם של 135 טון דגי סלמון, ולהתייקרות נוספת של הבשר המבוקש. מגדלי סלמון ברחבי העולם מנסים להיאבק בכינה, אך בינתיים ללא הועיל. מתברר כי אפילו חומרי הדברה כנגד הטפיל כבר לא עוזרים, מפני שפותחה כנגדו עמידות. הניסוי החדש ביותר בנושא הוא של חברה מנורווגיה, שהשקיעה 71 מיליון דולרים בפיתוח של בריכת ענק, באורך של למעלה מחצי קילומטר, שמטרתה גידול הדגים בתנאים פחות צפופים וכך לסייע להם להימנע מהידבקות.

אם כל הצעדים הללו לא יועילו, ייתכן שמאוד בקרוב נתחיל לראות מחסור בסלמון ואולי אפילו היעלמות שלו כליל – הוא פשוט יהיה יקר מדי. אז אם אתם מתלבטים מה להזמין בתפריט של מסעדה שמגישה סלמון – לכו על זה. אולי זו תהיה ההזדמנות האחרונה.

תגובות

תגובות