Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
bottles_at_a_bar_-_creative_commons

סוף לכאב ראש: המדען שהמציא אלכוהול בלי הנגאובר

פיתוח בריטי חדש מבטיח את כל היתרונות של הטיפה המרה - בלי תופעות היום שאחרי וללא קלוריות

הודות למדע, בקרוב תוכלו לשתות כמה שתרצו – בלי לשלם את המחיר ביום שלמחרת: מדען מבריטניה טוען שפיתח חומר שמשפיע על הגוף בדיוק כמו אלכוהול, ללא תופעת הלוואי המרגיזה ביותר: ההנגאובר. ואם זה לא מספיק, לחומר החדש אין כל ערך קלורי – כלומר שהוא לא משמין כלל וכלל.

העיתון וושינגטון פוסט דיווח שהחומר, "אלקרל" (Alcarelle), פותח בידי דיוויד נאט, פרופסור לנוירופסיכופרמקולוגיה (חקר החומרים המשפיעים על מערכת העצבים ועל המצב הנפשי) מהאוניברסיטה היוקרתית אימפריאל קולג' בלונדון. לדברי נאט, ששימש בעבר כיועץ לממשלת בריטניה לענייני שימוש בחומרים ממכרים, אלקרל מורכב מתערובת של חומרים שהונדסו לדמות את המבנה של אלכוהול כך שהם גורמים לשינוי חיובי במצב הרוח ולתחושת שכרות – אבל במקביל לא גורמים לתופעות השליליות והמוכרות.

בקרוב בלי הנגאובר? משקאות אלכוהוליים

עם זאת, חשוב לציין ש"אלקרל" לא עבר עד כה כל בדיקה מצד גורמים ממשלתיים שאחראים על בטיחותם של מזון, משקאות ותרופות – כפי שבדרך כלל נדרש מחומרים שלהם יש השפעה על הגוף. לדברי נאט, הוא הגיש עד כה 90 בקשות לפטנט על חומרים שפועלים בדומה לאלכוהול. חלקם משפיעים ישירות על האיזורים במוח שבהם פעיל גם האלכוהול המוכר, בעוד שאחרים פועלים במקומות נוספים האחראים על רמות החומרים סרוטונין ודופמין, הקשורים למצב הרוח.

"עברנו לשלב בפיתוח שבו כבר לא מדובר רק עליי, 'המדען המטורף', מסביר פרופ' נאט, אלא שיש לי גם שותפים עסקיים שמאמינים שאנו בדרך להשקעה של כסף רב בחומרים שאנו מייצרים". לדבריו, "אלקרל" יימכר כנוזל – כך שניתן יהיה להוסיף אותו בקלות לכל משקה, במקום וודקה, ג'ין, רום או כל שתייה חריפה אחרת.

נאט, שחוקר את השפעתם של חומרים על המוח מאז שנות ה-70 של המאה הקודמת, אומר שהרקע לפיתוח הוא ההבנה שהתגבשה בעשורים האחרונים לפיה אלכוהול פוגע בגוף באופן קשה, במיוחד בשימוש ארוך-טווח: "צריכת אלכוהול מזיקה מאוד למוח, ללב, לכבד ולאיברים נוספים. במקביל, הוא ממכר ואחראי לשורה ארוכה של בעיות חברתיות כמו אלכוהוליזם. השאיפה שלי היא שנכדיי לא יהיו חשופים כלל לאלכוהול".

תגובות

תגובות