Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

סודות הצ'יפס של מקדונלד'ס נחשפים

האם התוספת הפופולרית באמת עשויה מחומרים מעובדים מסתוריים?

הצ'יפס של מקדונלד'ס – אחת התוספות הכי נמכרות בעולם, אבל האם בכלל מדובר בצ'יפס? שמועות עקשניות ברשת טענו שהטוגנים הפריכים אינם עשויים מתפוחי אדמה אלא משורה של חומרים מלאכותיים ותעשייתיים שאותם מעבדת החברה לכדי המקלות המטוגנים והמלוחים שאנחנו מכירים. כדי להתמודד עם הטענות האלה, פרסמה מקדונלד'ס סרטון שבו היא חושפת בפנינו (ובפני גרנט אימהרה מהתוכנית "מכסחי המיתוסים") איך הם באמת מכינים את הצ'יפס.

Screen Shot 2016-08-06 at 9.59.48 PM

אימהרה הצטרף למשך יום שלם למפעל הכנת הצ׳יפסים של מקדונלד׳ס, שם הוא עבר תחנה-תחנה בהליך העשייה של הצ׳יפס מהסוף – הצ׳יפס עצמו שמוגש בסניפים השונים של הרשת, עד להתחלה – תפוח האדמה שנקטף בשדה. ועכשיו השאלה – מה קורה לו בדרך? הנה הסרטון המלא:

אמנם מקדונלד'ס התכוונה שהסרטון החביב יקדם את תדמיתה בעולם, אך לאחר פרסומו היא ספגה גל של ביקורת. במסגרת הסרטון התברר שבניגוד לטענות שמדובר בצ'יפס שעשויים "רק מתפוחי אדמה" – למעשה יש בטוגנים 19 מרכיבים שונים: כמה סוגים של שמן, כימיקלים משפרי טעם, חומרים שמונעים מהשמן לבעבע יותר מדי בתוך סיר הטיגון, וכמובן – חומרים משמרים שונים, שאחד מהם מיועד למנוע מהצ'יפס להפוך לאפור בזמן ההקפאה והאחסון ולשמור עליו צהבהב כמו שאנחנו אוהבים. חומר נוסף שהחברה מוסיפה לצי'פס הוא דקסטרוז – שם אחר לסוכר גלוקוז. כי מי מאיתנו לא מוסיף קצת סוכר לצ'יפס? צפו בסרטון של רשת CNBC בנושא:

תגובות

תגובות