Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
3_-_Raindrop_Cake_-_Photo_credit_Tim_Ireland

היצירתיות בעולם הקינוחים עולה שלב

עולה ויראלית: שף אמריקאי הציג בתערוכת מזון, עוגה שאותה למד להכין ביפן ותמונותיה כבשו את הרשת.

לא, מה שאתם רואים בתמונה זה לא שתל סיליקון. השבוע השף דרן וונג עורר סערה והלהיב את העולם הקולינרי כשהציג את עוגת "טיפת הגשם" ביריד המזון בשוק "סמורגסבורג" שבניו יורק.

התמונות של העוגה המיוחדת במינה נעשו ויראליות והתפשטו ברחבי הרשת, והשף אפילו פתח לעוגה עמוד אינסטגרם משלה.

1-_Raindrop_Cake_-__Photo_credit_Tim_Ireland

מעבר לכותרות ברחבי העולם, ולא רק במגזינים קולינריים, הרשת ציננה מעט את ההתלהבות כשגולשים העלו נקודה מעניית – לא מדובר בעוגה חדשנית אלא במאכל יפני מסורתי ומוכר, לא כל כך חדש למי שמכיר קצת את התרבות היפנית.

וונג סיפר שהוא באמת נסע ליפן במטרה ללמוד ולשכלל את הקינוח הייחודי שלו. למעשה, עוגת "טיפת הגשם" נקראת ביפן "מיזו שינגן" (Mizu Shingen). העוגה, שרבים מכם חושבים ברגע זה שעשויה כולה מג'לטין, עשויה בכלל מ"אגר", סוכר המופק מאצות ובעל מאפייני דומים לג'לטין (המופק מעצמות ומעורות של בעלי חיים).

באתר האינטרנט של וואנג הוא מתאר את העוגה "כמו בסצינה מהסרט באג לייף בה הם שותים מטיפות מים באמצעות עלים".

 

RomanceFails_3

 

במקור הטיפה עצמה כמעט חסרת טעם אך בגרסא של וונג, העוגה מגיעה בצד עם סירופ מתוק ואבקת סויה (Kinako).

 

raindrop-cake-jiggle

בכלל, מזון מהסוג של עוגת "טיפת המים" הוא דבר יחסית נפוץ ביפן ובמאכלים רבים יש שימוש במרכיבים דומים. הטורוקאן והקוזומוצ'י הם דוגמאות מצוינות לכך.

GettyImages-499999572 GettyImages-502885305
דיאפ טארן, עיתונאית ויאטנמית שגדלה עם מאכלים דומים מספרת "המאכלים דמויי ג'לי מאוד פופולריים בתרבויות אסיה ורק עכשיו התחילו להכנס למיין-סטרים האמריקאי".

רוצים לדעת להכין גם עוגה כזאת?

אנחנו כבר מחכים לתמונות הראשונות של עוגת "טיפת הגשם" שבכירי השפים בישראל יכינו ויעלו לאינסטגרם.


        

תגובות

תגובות