Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
cheese_Fotor

הגבינה שחוגגת 3,500 שנה

ארכיאולוגים מצאו גבינה שמבוגרת מישו בקצת יותר מאלף חמש מאות שנה. ואיך הטעם?

הגבינה המיושנת ביותר בעולם נמצאה, והיא קצת יותר ישנה מהגבינה הממש מסריחה שקניתם בפריז בקיץ שעבר  שתקועה לכם עדיין במקרר. בעוד שגבינות כמו גאודה, יכולות להתיישן ולהשתבח במשך 5 שנים, חלקן אפילו 10, זו מתוארכת לשנת 1615 לפני הספירה, עתיקה יותר מישו. ומשמעון פרס.

Article_Paragraph_1869234

נתח הגבינה נמצא קבורה בסין, ליד כמה מומיות שכנראה ממש אהבו את הגבינה שלהם, עד כדי כך שהם לקחו אותה לקבר. הגבינה נמצאה ארוזה בוואקום (כל הכבוד לסינים של לפני 3000 שנה), במדבר טקלמקן בסין, בו כנראה האוויר היבש, הקרקע העשירה במלחים והקברים שהיו סגורים היטב, שמרו את הגבינה במצב אכיל. וכן, יש גם מי שטעם אותה.

מומיה

הגבינה נמצאה בשנות ה-30' של המאה הקודמת ומדענים ניתחו את החלבונים והשומנים שנמצאו בה בשביל לקבוע את גילה המדויק, וכדי להיות בטוחים שהיא לא חמאה, או חלב שהתקשה מאוד. הגבינה ככל הנראה חסרת לקטוז, ועשוייה מתערובת של חומרים משמרים ובקטריות, והאמיצים שטעמו אותה – סיפרו כי טעמה של הגבינה המבוגרת מאוד דומה לטעם של קוטג' קשה. בפעם הבאה שמישהו ידבר לידכם בהתנשאות על גבינות, ספרו לו על הגבינה בת ה3600 הנ"ל, ותראו לו שאתם לא פראיירים בכלל בתחום. הגבינה שאתם מכירים ממש ישנה.

cheese_Fotor

תגובות

תגובות