Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Hibernation-1200x800

למה הסטייק הזה עולה 3200 דולר?

הסטייק היקר ביותר בעולם שנמכר בקצביה בצרפת ומיושן בהליך מיוחד. ואיך הטעם?

מסתבר שלא רק יין משתבח עם השנים, אלא גם סטייקים (לפחות הסוג הזה). עם מחיר של 3,200 דולר או 12,400 שקל, נתח הצלע הזה הוא הסטייק היקר ביותר בעולם. אז מה הופך את הסטייק בקצביית פולמארד הצרפתית לכל כך יקר? (מעבר לפלצנות והגזמה מטורפת במחיר כמובן).

maturation-1200x800

מעבר לעובדה שמדובר בגזע מאוד ספציפי של בקר, בלונדי-אנטריקוט שנחשב לאיכותי במיוחד, הליך היישון של הבשר הופך אותו לטעים ויוקרתי. לפי בעלי הקצביה ישנם רק 103 נתחים מהסוג הזה, שהוכנו בין השנים 1998 לבין 2009. הרבה מאוד כסף מושקע בהליך היישון שכולל חדר קירור מיוחד ומאוורר שמזרים אוויר קר במהירות של 75 קמ״ש, מה שמאפשר לנתח הבשר לקבל את הטעם המיוחד, וגם להשמר לאורך שנים – מה שהופך את הנתח לישן ביותר בעולם.

stress-1200x800

עוד סיבה לאיכות הבשר (שאולי תגרום לאייטם הזה להיות נסבל גם עבור טבעונים, למרות שהם כנראה בכל מקרה ישנאו אותו לא משנה מה) היא העובדה שבחווה שבה מגדלים את הפרות, הבינו שסביבה עוינת ולחוצה גורמת לפרות לייצר בגוף חומרים שמזיקים לאיכות הבשר, ולכן הם עושים כל שיבכולתם לתת לפרות סביבה נעימה ואיכות חיים גבוהה. מידי יום הם מטפלים בפרות, מטפחים אותן ואפילו מדברים אליהן. כמו כן הם השקיעו מעל למיליון יורו במשחטה עצמה, ששוחטת רק ארבע פרות בשבוע, זה גם בשביל למנוע מצבי לחץ משאר הפרות.

genetique-1200x800

בשביל להבין עד כמה ברצינות לוקחים את הטיפול בבקר בקצביה בת ה-169 שנים, צריך לראות איך הקצביה בוחרת בקפדנות את המסעדות שיכולות לקבל מהם את נתח הבקר היוקרתי. לפני כל עסקה בה הקצביה מוכרת למסעדה את הבקר היא מזמינה את השף של המסעדה למבחן, במטרה לראות אם הוא יודע לטפל בסטייק כמו שצריך מבלי להרוס אותו. נכון עכשיו רק שני שפים עברו את המבחן וזכו לקנות את נתח הבקר, ולמכור אותו במסעדה שלהם – אחד במסעדת שני כוכבי מישלן בהונג-קונג והשני במסעדה בפריז. הלקוחות הבודדים שיצא להם לאכול מהסטייק מספרים על חוויה מיוחדת שבהחלט שווה את הכסף. אנחנו נוותר על החוויה ונשמור לעצמנו 12,000 שקלים למטרות אחרות.

 

תגובות

תגובות